26.2.2012

Mojitos!

Mojitoja sekä kynsienlaittoa. Siitä oli mukava viikonloppu tehty. Vähän on aikaa kulunut edellisestä postauksesta, mutta olen ollut aikas kiireinen ja netti reistailee aika pahasti. Muistakaa lukijat äänestää vielä. Nyt viikonloppuna päätimme juhlia kaverini kanssa hieman. Aloitimmekin illan tekemällä mojitoja ja tässä ohjeeni, joka ei ehkä aivan vastaa oikeaa tekotapaa, koska köyhillä opiskelijoilla ja työttömillä kun ei ole varaa aina kunnollisiin tarvikkeisiin.


Mojito (1 annos)
1 osa vaaleaa rommia (esim. Bacardi Superior)
2 osaa soodavettä
½ lime (luomu)
15-20 mintunlehteä
1-2 rkl sokeria
jäitä

Pese ja viipaloi lime. Laita lime, mintunlehdet ja sokeri lasiin ja survo niitä nuijalla tai muulla sopivalla. Lisää jäitä. Kaada rommi ja sooda lasiin. Sekoita ja nauti. 

VINKKI: Kannattaa suosia luomua drinkkejä tehdessä, koska tässäkin tapauksessa lime käytetään kuorimatta.
Jäät kannattaa myös murskata, jos niitä käyttää.


Koska siis meillä ei ollut kauheasti varoja käytetttävissä niin survoimme tässä hätätapauksessa limet sum muut juustohöylän toisella päällä ja hyvin survoi (täytyi vaan vähän käsiä varoa, kun noi höylät tuntuu olevan aikas teräviä välillä).  Ei käytetty jäitä, koska eihän nuo juomat kerennyt meiän ajassa lämpeämään. Teimme ne myös pieniin laseihin, koska korkeita ei ollut saatavilla. Viikonloppu oli siis kiireitä täynnä näissä merkeissä tällä kertaa. Teen usein itselleni myös erilaisia lakkauksia kynsiin ja ostinkin itselleni Kiss Nail Artist Kit:n ja tässä miltä kynteni näyttivät viikonloppuna. Pakkauksen mukana tulevat tarrat olivat kuitenkin surkeita!

4 kommenttia:

  1. Tää drinksu resepti tulee kyllä viikonloppuna heti käyttöön! =D Nam,nam! Jätän tuon leipomis puolen blogitoveri Marialle kun itse tosiaan olen maailmankaikkeuden surkein kokki!
    Like your blog! =)

    VastaaPoista
  2. mojito on mun yks mun lempidrinkeistä ja en ollut aiemmin ite tehnyt. Kannattaa tosiaan kokeilla! :)

    VastaaPoista
  3. Moi! Kauniit kynnet!!! En juo usein alkoholia, mutta lempidrinkini on strawberry margarita :P

    VastaaPoista
  4. Kiitos! sekin on erityisen hyvä varsinkin kesällä :)

    VastaaPoista