21.2.2012

Kotikokin superhelppo kanakastike nuudeleilla!

Tänään oli vähän semmonen päivä ettei oikeen tienny mitä sitä tekis. Tuli sitten siivottua ja katsottua ruokaohjelmia televisiosta (sain taas hyviä vinkkejä) + vauvaohjelmia ja hääohjelmia (kääk). Kolme tuntia kului nopeasti aamupalaa syödessä töllön edessä. Eilen kävin kaverini kanssa syömässä Manhattanilla. Tuli tilattua lohta tsatsikilla  ja valkosipuliperunoilla. Oli kyllä todella hyvää, vaikka lohi olikin vähän suolatonta. Mikä siinä on, että aina ravintoloissa saa joko liian vähäsuolaista tai liian suolaista ruokaa? Mielummin kuitenkin vähäsuolaista. Eli tänään söin taas jämiä, mutta tein myös uutta ruokaa. Kaapissa oli broilerin fileesuikaleita yksi paketti ja myyntipäivä jo ohi, joten oli jo aikakin valmistaa ne. Tässä helppo ohje:

2 annosta:
300g broilerin fileesuikaleita (naturel)
½ sipuli
½ keltainen paprika
1 tlk ananaspaloja
½ tl inkivääriä
1 rkl soijaa
3 rkl vaaleaa Maizenaa
3½ dl vettä
1 pkt (55g) MAMA Itämainen kananmakuinen nuudeli

Keitä vesi kiehuvaksi, lisää nuudelit ja pakkauksessa tulevat maustepussit (purjosipuli, kana-aromi & chilijauhe). Anna hautua n. 5 min. Siivilöi nuudelit toiseen kippoon ja keitä lientä. Kuullota sipuli ja paista fileesuikaleita, kunnes kypsiä (n. 10-15 min.). Laita suikaleet ja sipulit kattilaan liemen joukkoon. Mausta inkiväärillä ja soijalla. Lisää viipaloidut paprikasuikaleet (voit myös lisätä punaista paprikaa antamaan väriä) ja ananaspalat. Sekoita joukkoon Maizena ja anna kiehua sekoittaen pari minuuttia. Tarjoa nuudeleiden tai vaihtoehtoisesti riisin kanssa.

Hyvät lukijat: Äänestäkää, mitä lisäisin blogiini, kun ei tätä juttua ihan pelkästä ruuasta riitä ----->
Ensi kertaan!! :)

2 kommenttia: