2.2.2012

Lempiruokaa

Lisäksi tietysti salaattia ja ruisleipää!
Voisinpa sanoa, että spaghetti ja jauhelihakastike on lempiruokaani. Se on niin yksinkertaista ja nopeaa tehdä. Tässä helppo ohje, jonka varmasti jokainen pystyy tekemään epäonnistumatta! Itselläni kylläkin oli tuota kastiketta ympäri keittiön seiniä, mutta eipä haittaa, kun hyvää tulee.

Ohje:
Spaghettia (ihan mitä vain)
n. 400g naudan jauhelihaa
1 tlk tomaattimurskaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 pieni porkkana
1 lihafondi
oreganoa
basilikaa
suolaa ja pippuria maun mukaan
juustoa

Kuullota hienonnettu sipuli ja ruskista jauheliha. Lisää tomaattimurska ja hienoksi raastettu porkkana ja pieneksi pilkotut valkosipulinkynnet. Tee lihafondi pakkauksen (Knorr Fond du Chef) ohjeen mukaan. Lisää kastikkeeseen. Lisää mausteet ja annan hautua n. 15-20 min. Keitä spaghetti pakkauksen ohjeen mukaan.

Vinkkejä: Itse käytän tummaa spaghettia ja muutenkin tummaa pastaa pastaruokia tehdessä. Juustona erinomaista on parmesaani, mutta koska itselläni ei sellaista ollut niin raastoin jääkaapista juustoa, joka sattui tällä kertaa olemaan Goudaa. Koristeeksi tuoretta basilikaa.

Kotikokkailijat kokeilkaa ja kommentoikaa.

2 kommenttia:

  1. Moi! Kiva tuore blogi :)
    Minäkin rakastan pasta bolognese, Italiassa syödään usein!

    VastaaPoista
  2. Heippa! Kiitos :) Pastaruoat ovat lemppareitani ja niiden teko yleensä onnistuu parhaiten.

    VastaaPoista