20.7.2012

Persoonallisen minialbumin tekoa (kuvalliset ohjeet)

Vihdoinkin sain aikaiseksi tehdä postauksen tekemästäni minialbumista. Se on taiteltu albumi, johon olen löytänyt ohjeet netistä ja yhdestä hyvästä kirjasta, jonka nimeä en nyt tietenkään muista. Löysin sen kirjastosta ja siinä on paljon ihania pikkualbumeita ja teko-ohjeita niihin.

Halusin albumista pinkin. Tietenkin. Värikäs tuli ja käytin siihen ulkomailta ostettuja scrapbooking papereita. Ne ovat todella hyvälaatuisia. Pinkki kartonki on tiimarista ja se on todella huonoa. Suosittelen käyttämään albumeihin hyvälaatuisia kartonkeja ja papereita, jotta ne kestävät pitkään. Pidän erityisesti Sinellin kartongeista. Laadun huomaa myös hintaerossa, mutta hyvästä kannattaa maksaa ainakin tällaisissa töissä, joita ihmiset aikovat (ehkä) säilyttää muistona .

Jokaiseen ruutuun tulee valokuva

Taiteltuna puoliksi kiinni
Koristeena helminauhaa ja kukka, jotta albumi pysyy kiinni

Tekovaiheet:

Olen aluksi leikannut kolme neliötä kartongista ja taitellut ne kuvan mukaisesti. 
Neliöiden koot voit päättää itse ja näin ollen saat tehtyä helposti erikokoisia albumeita.
Omassani olen käyttänyt 20 cm x 20 cm kokoisia neliöitä.

Pienempiä erilaisista kuviopapereista leikattuja neliöitä tarvitset yhteensä 10 kpl, joista 6 kpl on leikattu kahtia kolmioiksi. Nyt sinulla pitäisi olla 4 neliötä ja 12 kolmiota.
Omassani olen leikannut pienemmät neliöt 9 cm x 9 cm kokoisiksi. 

Pohjakartongista leikatut neliöt on taitettava tietyllä tavalla (selittäminen on hankalaa).
Ensimmäiseksi jokainen neliö taitettava puoliksi vaaka- ja pystysuunnassa.
Sen jälkeen ensimmäinen ja kolmas neliö taitetaan viistosti ylös.
Toinen neliö taitetaan viistosti alas.



Sen jälkeen neliöt kiinnitetään toisiinsa kaksipuolisella teipillä (valkoinen teippi kuvassa).

  

Tämän jälkeen asettelu näyttää tältä. Taitosten on oltava juuri näin.


Seuraavaksi  pienemmät neliöt ja kolmiot kiinnitetään pohjaan kaksipuolisella teipillä. Neliöiden ja kolmioiden väliin täytyy jättää tilaa, niitä ei saa kiinnittää kiinni toisiinsa, koska se estäisi albumin taittamista. Kuva osoittaa miten neliöt ja kolmiot asetetaan ensimmäiseen ja viimeiseen pohjaneliöön. Keskelle tulee näin ollen vain neljä kolmiota, koska ne on yhdistetty eikä neliöille ole enää paikkaa.

 Lopullinen asettelu näyttää tältä.


Albumi täysin valmiina kuvien ja tekstien kanssa. Tekstit leikattu vanhoista englanninkielisistä lehdistä. Albumin toiselle puolelle on myös mahdollista laittaa kuvia. Kaikkien tekstien ja kuvien kiinnityksessä käytin kaksipuoleista teippiä.

Suosittelen ensin tekemään pohjan ja sen jälkeen leikkaamaan vasta kuvat ja tekstit ja valitsemaan muut koristeet. Hahmottaminen on näin ollen helpompaa.



Toivottavasti ohjeista on hyötyä ja ne ovat melko selkokieliset. Itse tekeminen on kyllä helpompaa kuin tekemisen selittäminen. Lisäohjeita saa kysellä vapaasti. Yritän sitten parhaani mukaan neuvoa. Etsin sen kirjan uudelleen käsiini, josta löytää ohjeet ja linkitän tänne myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti