28.6.2012

Helppo tuorejuustokakku (mansikka)

Mansikka tuorejuustokakku

200g Digestive-keksejä
1 dl sulatettua margariinia
2 liivatelehteä
2 rkl vettä
200 g maustamatonta tuorejuustoa (kevyt Philadelphia)
1 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl vispikermaa
(punaista elintarvikeväriä)
mansikoita


Murenna keksit ja sekoita margariinin kanssa.
Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla (ei välttämätön, riippuu millaista vuokaa käytät)
Painele muruseos vuoan pohjalle ja hieman reunoille.
Anna pohjan vetäytyä peitettynä jääkaapissa täytteen välmistuksen ajan.
Mausta tuorejuusto tomusokerilla ja vaniljasokerilla.
Liota liivatelehdet kylmässä vedessä, purista ylimääräinen vesi pois ja liuota kiehuvaan vesitilkkaan.
Kaada vesi ohuena nauhana tuorejuustoon koko ajan sekoittaen.
Vaahdota kerma. Lisää tässä vaiheessa elintarvikeväri, jos haluat.
Sekoita kermavaahto tuorejuustoon.
Kaada täyte murupohjalle ja anna hyytyä peitettynä jääkaapissa muutama tunti.
Irrota vuoasta ja koristele tuoreilla mansikoilla ja tarjoa.

VINKKI:
Kakku on helposti muunneltavissa. Käytä maustamattoman tuorejuuston sijaan maustettua (esim. appelsiinituorejuustoa) ja mansikoiden sijaan muita hedelmiä koristelussa tai suklaata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti