13.5.2012

Lime-Mansikka-Vadelma moussekakku

Tässä ohjeeni moussekakkuun, jonka tein äitienpäiväksi.

Ohje:

Pohja:
1½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
100 g voita
1 kananmuna
3/4 dl sokeria
½ dl mansikoiden mehua

Täyte:
300 g mansikoita
200 g vadelmia
5 liivatelehteä
2-3 (n. 1-2 tl) limetin raastettu kuori
½ dl limetin mehua
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g turkkilaista jugurttia
1 dl tomusokeria
2 dl mansikkavispikermaa


Sulata marjat, jos käytät pakastemarjoja. Mittaa niistä mehua ½ dl. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja siivilöi sekaan kaakaojauhe. Sulata voi. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos, sulatettu rasva ja marjojen mehu vuorotellen taikinaan. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina tasaisesti irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle. Paista 10 min. 200 C. Anna pohjan jäähtyä vuoassa.

Soseuta mansikat. Upota liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Pese limet huolella ellet käytä luomua. Raasta limestä pieneksi kuorta sen mukaan paljonko sitä haluat käyttää. Purista limeistä mehua ½ dl. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää jugurtti, mansikkasose, tomusokeri ja limetin kuori. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita täytteen joukkoon.

Kuumenna limen mehu joko kattilassa tai mikrossa. Purista liivatelehdet ja liuota ne kuumaan mehuun. Anna jäähtyä hetken ja sekoita tasaisesti täytteen joukkoon. Kaada täyte kakkuvuokaan pohjan päälle ja tasoita pinta. Annan kakun olla jääkaapissa n. 5 tuntia tai jopa yön yli, jolloin varmasti hyytynyt.

Koristele ja tarjoa.
Itse olen koristellut sulalla suklaalla ja Äiti kirjoitettu lopulla mansikkakermavaahdolla, johon vielä lisätty punaista elintarvikeväriä, jotta ei olisi aivan samanvärinen täytteen kanssa. Lisäksi mintunlehtiä. Limen viipaleet jäi omasta koristelusta pois, kun teki mieli mojitoa ja siihen sitten menikin kaikki, kun epähuomiossa unohdin, että tarvitsin pari viipaletta vielä kakun päälle koristeeksi.!

Vaihtoehtoinen koristelu siis: päälle limen viipaleita, mansikoita ja vadelmia. Kesällä helpompi, kun saa kaupasta tuoreita, vaikka saahan niitä jo nyt, mutta on aika kalliita ja ulkomaalaisia.

Hyvää äitienpäivää kaikille äideille :)

P.S.  Äitini kyseenalaisti uravalintaani kakun nähdessään. Olisi kuulemma pitänyt hakea kondiittoriksi!





2 kommenttia:

  1. Sinun kakku on tosi kaunis! Pinkki ja nätti! Varmasti se oli myös hyvää ja äitisi tykkäsi :)

    VastaaPoista
  2. Kiitti! :) Ylläri, että on pinkki :D ja oli hyvää, vielä yks pala jäljellä ja sitäkää kohta enää ole. Luulin että kakusta tulee ylimakeaa, mutta lime teki siitä sopivan "kirpeän" eikä yhtään liian makean. Kannattaa kokeilla :)

    VastaaPoista