
Tomaattikeitto:
oliiviöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
n. 500 g tomaatteja
½ mieto chili
5 dl kasvislientä (Fond 'Du Chef)
2 dl kermaa
oreganoa
basilikaa
suolaa
mustapippuria
Silppua sipulit, kuori, poista kannat ja pilko tomaatit. Poista chilistä siemenet ja pilko pieneksi. Keitä kasviliemi. Kuullota sipulit öljyssä, lisää tomaatit, kasvisliemi ja mausteet. Keitä n. 40 minuuttia. Jos keitto ei sakene sen voi soseuttaa ja jos se ei vieläkään sakene niin siihen voi lisätä vaaleaa maizenaa. Lisää kerma ja keitä kiehuvaksi.
VINKKI: Tomaatit on helppo kuoria, kun laitat ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Jos käytät tuoreita mausteita niin lisää ne viimeiseksi kerman kanssa. Tarjoile lämpimän patongin kanssa.

1½ dl venhäjauhoja
2/3 dl kaakaojauhetta
1½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
50 g sulatettua voita
1 1/4 dl maitoa
1 kananmuna
Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaakaojauhe kannattaa siivilöidä, jotta ei jää paakkuiseksi. Lisää sulatettu voi, kananmuna ja maito. Sekoita tasaiseksi massaksi ja valuta muffinivuokiin. Paista 175 C n. 20-25 min.
Kuorrute:
150 g pehmeää voita
250 g tomusokeria
maitoa
karamelliväriä
Vatkaa voi ja sokeri keskenään massaksi. Lisää maitoa, kunnes massasta tulee sopivan ohutta. Lisää muutama tippa väriä ja sekoita kunnolla.
VINKKI: Kuorrute on myös helppo värjätä vaaleanpunaiseksi punajuuren liemellä. Sitä ei tarvitse paljon lisätä ja se ei maistu siinä yhtään. Suklaanmakuista voi tehdä lisäämällä kaakaojauhetta ja vähentämällä tomusokerin määrää. Muffinsit voi koristella suklaafiligraaneilla eli sulata suklaa, pursota leivinpaperin päälle ja anna jähmettyä kylmässä. Kiekurat muffinssien päällä on tehty sulatetusta sokerista.
muffinsit on aivan ihanan näköisiä!
VastaaPoistasyötäviä oli todella hyviä vaikka itse sanonkin :D
VastaaPoistaTosi kauniit muffinsit! Ne ovat romanttisia :)
VastaaPoistaHuomasin että monissa blogissa ihmiset kirjoittavat Fond 'Du Chef:sta. Onko hyvä tuote? Onko parempi kuin tavallinen liemikuutio?
Se on ihan hyvä tuote. En osaa sanoa onko parempi vai ei, mutta minun mielestä antaa ihan hyvin makua ruokiin. Ja jos ei laita niin paljoa vettä niin saa maukkaampaa.
VastaaPoista