4.2.2012

Uunijuureksia ja kanaa

Tänään kokkailtiin sitten uunijuureksia (yksiä lempparikavisruokia) ja kanankoipia, vaikka kanasta en kovinkaan paljoa tykkää. Helppoa ja melko nopeaakin ellei unohda uuniin! Kyllä kerkes kanankoivet vähän kuivumaan ja sipulit mustumaan, mutta oli se silti ihan maukasta.



Juurekset:
4 Porkkanaa
2 Sipulia
1 Lanttu
1 Palsternakka
1 Nauris
1 Selleri
1 Kukkakaali
1 Suippopaprika
1 Chili (pieni ja mieto)
tuoretta persiljaa
tuoretta rosmariinia
oreganoa
basilikaa
öljyä


Pese, kuori ja pilko juurekset suurinpiirtein samankokoisiksi paloiksi. Leikkaa sipulit lohkoiksi. Hitaammin kypsyvät juurekset on hyvä leikata hieman pienemmiksi (kuten porkkana, lanttu, palsternakka, nauris ja selleri). Laita isoon uunivuokaan ja öljyä. Hienonna persilja ja rosmariini ja sekoita juureksiin. Laita uuniin 185 C. Annan paistua n. 1½ tuntia. Kääntele välillä.

 
Kanankoivet:
Maustamattomia raakoja kanankoipia
Garam masalaa
Paprikajauhetta
Currya
Suolaa
Mustapippuria
½ luomu limetin mehu
 öljyä


Laita kanat kulhoon ja kääntele niitä öljyssä. Lisää mausteita oman maun mukaan. Purista puolikkaan limetin mehu ja sekoita hyvin. Anna maustua n. 20 min. Laita pellille leivinpaperin päälle ja uuniin 185 C (jossa kasvikset olleet nyt n. 30 min.). Anna paistua  n. 1 tunti  tai kunnes kypsää välillä käännellen. Uunin voi myös laittaa kiertoilmalle, koska uunissa on ruokaa eri tasoissa, jolloin paistuu tasaisemmin.

Vinkki: Kanankoivet voi myös maustaa garam masalan sijasta piri pirillä, jos haluaa enemmän tulisuutta. Muista pestä kädet chilin käsittelyn jälkeen, sillä nyt polttelee ainakin mun naamaa! Muista tarkkailla ruokaa ja testata kypsyyttä n. 45 min. kuluttua vaikka. Riippuu niin uunista, että miten kypsyy.

Muista ystävää 14.2. Seuraavalla kerralla askarrellaan ystävänpäiväkortteja :)

3 kommenttia:

  1. pitääpä kokeilla joskus tota reseptiä (:

    VastaaPoista
  2. kokeile ihmeessä! se on niin hyvää ja terveellistä :)

    VastaaPoista
  3. näyttää kuvissa tosi hyvältä :)

    VastaaPoista