Ohje:
Lasagnelevyjä
400 g jauhelihaa
400 g tomaattimurskaa
2 sipulia

2 porkkanaa
2-3 dl lihalientä (puolikas Fond 'Du Chef + vettä 2 dl)
suolaa
mustapippuria
valkopippuria
basilikaa
öljyä
Juustokastike
50 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
200 g juustoraastetta
muskottia
viherpippuria
Ruskista jauheliha, hienonna sipulit, raasta porkkanat. Lisää kaikki aineet pannulle ja anna hautua n. 30 min.
Sulata voi ja lisää jauhot. Vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua pari minuuttia. Ota pois liedeltä, lisää puolet juustoraasteesta (100 g). Mausta.
Voitele vuoka. Laita pohjalle jauhelihakastiketta. Sitten juustokastiketta ja sen päälle lasagnelevyjä. Jatka kunnes jauhelihasekoitus loppuu eli n. 3-4 kerrosta tulee. Laita lopuksi juustokastiketta ja loput juustoraasteesta päälle. Kypsennä uunissa 175 C n. 50 min. Anna vetäytyä n. 10 min. ennen tarjoilua.
VINKKI: Jos pitää juustoisesta lasagnesta, niin kannattaa laittaa kastikkeeseen juustoa n. 70 g enemmän.
Moi!
VastaaPoistaOlen tosi huono italialainen, en koskaan tehnyt lasagnea itse XD
Mutta lupasin että pian teen! Se on aika :P
Sinun lasagne näyttää maukkaalta!
tein vaan pienen virheen tuossa, kun laitoin liikaa niitä levyjä väliin. Ens kerralla vähemmän niin ei tuu niin raskasta. En ole koskaan käynyt Italiassa, mutta aion kyllä vielä joskus mennä sinne ja syödä aitoa italialaista pastaa ja tomaattikastiketta :D
VastaaPoista