4.5.2012

Sitruunainen juustotorttu



Ohje:

Pohja:
100 g voita tai margariinia
½ dl sokeria
1 kananmuna
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 kananmunaa
1 dl sokeria
1 rs (200 g) Philadelphia tuorejuustoa
1 prk (150 g) crème fraîchea
½-1 sitruunan mehu
1 rkl Maizenaa maissitärkkelystä
2 tl vanilliinisokeria



Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja lopuksi vehnäjauhot, joihin on lisätty leivinjauhe. Painele taikina irtopohjaisen vuoan (halkaisija n. 24 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita hyvin tuorejuuston joukkoon muut täytteen ainekset ja lopuksi muna-sokerivaahto. Levitä täyte taikinapohjalle. Kypsennä 175 C uunin alatasolla n. 45 min.

Tarjoa torttu täysin jäähtyneenä survottujen marjojen tai jäätelön kanssa.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti