16.7.2012

Raparperipiirakka

Oman maan raparpereista tehty makea piirakka. Raparperin varsia käytetty tähän piirakkaan n. 8 kpl. Kuvassa tarjottu vaniljajäätelön ja vielä itsetehdyn raparperihillon kera.

Raparperipiirakka

Murotaikina pohja:
180g voita
1½ dl tomusokeria
1 kananmuna
½ dl mantelijauhetta
4 dl vehnäjauhoja

Sekoita huoneenlämpöisen voin joukkoon tomusokeri ja lisää kananmuna ja kuivat aineet. Nypi tasaiseksi. Kääri kelmuun ja laita noin puoleksi tunniksi jääkaappiin viilentymään. Levitä taikina n. ½ cm paksuiseksi piirakkavuoan pohjalle.

Täyte:
80g voita
1 dl tomusokeria
1 dl mantelijauhetta
2 rkl vehnäjauhoja
2 kananmunaa
raparperia

Vaahdota huoneenlämpöinen voi, tomusokeri ja mantelijauhe. Lisää joukkoon yksitellen kananmunat sekä lisää joukkoon jauhot ja levitä täyte taikinan päälle piirakkavuokaan.
Pilko täytteen päälle raparperia ja sirottele kidesokeria päälle ja paista 175 asteessa n. 45 min - 1 tunti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti